DESPRE NOI
04/11/2021 2021-12-06 20:35DESPRE NOI
Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București (FSPUB) formează decidenți din lumea politică și înalți funcționari administrativă, cercetători și specialiști în politici publice, diplomați și ONG-iști. Reperele care ghidează educația propusă de FSPUB sunt libertatea de gândire, autonomia personală, democrația reprezentativă și principiile statului de drept.
FSPUB e parte a consorțiului european CIVIS și a încheiat peste o sută de acorduri cu universități din țările UE, din Statele Unite, America Latină și Asia. Cei 1000 de studenți ai FSPUB provin din peste 30 de țări de pe patru continente.
FSPUB oferă programe de licență în trei domenii distincte: Științe politice, Relații internaționale și studii europene și Studii de securitate. Licența în științe politice poate fi obținută studiind în franceză, engleză sau română. Programul de relații internaționale e predat în engleză, iar studiile de securitate – în română.
FSPUB organizează studii de master în cadrul a șase programe: Politique en Europe, Comparative Politics și Politicile Egalității de Șanse sunt programe de master în domeniul Științe Politice. Relații Internaționale, Studii Europene și International Public Affairs sunt cele trei programe de master în domeniul Relații Internaționale și Studii Europene.
Școala doctorală a FSPUB pregătește teze în română, engleză și franceză.
Profesorii FSPUB sunt doctori în științe politice, istorie, drept, sociologie în universități din țară (UB sau UBB), ori din străinătate (Franța, Belgia, Italia, Ungaria, Statele Unite). Ei le transmit studenților și experiența lor dobândită în centre de cercetare din peste 25 de Universități europene, dar și din SUA ori țări din America latină ori Africa australă, sau în demnitățile publice ori responsabilitățile instituționale pe care le-au avut în Parlamentul European, la Președinția României, la Ministerul Afacerilor Externe ori în ambasade ale României în mai multe capitale europene, la Colegiul Național pentru Studiul Arhivelor Securității, la Institutul Cultural Român, îm ambasade Colaboratorii externi ai facultății sunt, de asemenea, doctori în științe sociale sau umane, lucrând în organizații prestigioase din țară sau din Occident.
În timpul facultății, stagiile de practică în instituții sau organizații ale societății civile completează studiul academic.
Absolvenții noștri lucrează în instituțiile publice din țară (Președinția României, Parlament, Ministerul de Externe, dar și altele, autorități locale etc.), în instituțiile europene (la Parlamentul de la Strasbourg, la Comisia Europeană sau la Consiliul UE), în ONG-uri și asociații ale societății civile, inclusiv unele cuprinse în rețele internaționale, în firme de consultanță sau de lobby, în universități și institute de cercetare, în presă, în ambasade ale statelor acreditate la București.