CIVIS

CIVIS

CIVIS – Universitatea Civică Europeană

CIVIS înseamnă alianța a unsprezece instituții europene de învățământ superior, care dispun de programe de cercetare avansată: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen, Universitatea din Glasgow (din decembrie 2020) Universitatea Paris Lodron (PLUS) din Salzburg (din octombrie 2021), Universitatea din Lausanne (din octombrie 2022). CIVIS este un program al Uniunii Europene, co-finanțat de către Erasmus+.

1 octombrie 2022 marchează și data la care CIVIS intră în al doilea ciclu de finanțare Erasmus+, cu cel puțin încă patru ani de sprijin din partea UE pentru o nouă fază de dezvoltare.

 

CIVIS este o comunitate de aproximativ  jumătate de milion de studenți, 70.000 de membri la nivel de personal (incluzând peste 37.400 de cadre universitare și cercetători). 

Rețeaua CIVIS este un vector de inovare în următoarele domenii : sănătate; orașe, teritorii și mobilități; climă, mediu, energie; digitalizare și transformări tehnologice; societate, culturi și patrimoniu.

Proiectele CIVIS se adresează atât studenților cât și profesorilor, iar la această secțiune veți găsi cele mai noi informații despre proiecte, cursuri, mobilități etc.

  • Informații despre cursuri CIVIS- AICI
  • Mai multe informații pe site UB – AICI
Coordonator CIVIS FSPUB
Lect. dr. Domnica GOROVEI

PENTRU TOATE ANUNȚURILE ȘI NOUTĂȚILE – CLICK AICI