ANUNȚURIEVENIMENTE

[19-20.10.2023] A doua ediție a Congresului Interdisciplinar de Studii Africane la Universitatea din București

[19-20.10.2023] A doua ediție a Congresului Interdisciplinar de Studii Africane la Universitatea din București

Joi, 19 octombrie și luni, 30 octombrie 2023, Facultatea de Științe Politice a Universității din București organizează, în colaborare cu Institutul de Studii Africane din cadrul UB, în format hibrid, cea de-a doua ediție a Congresului Interdisciplinar de Studii Africane.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul de Studii Africane și Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, dar și Centrul Ubuntu al Universității de Vest din Timișoara.

Pe fondul post pandemiei COVID-19 și în contextul în care războiul din Ucraina are deja mai mult de un an, au avut loc schimbări (geo)politice și societale fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial și până în prezent.

Într-o lume multipolară, cu actori statali, regionali și internaționali, precum și cu actori nestatali cu propriile cadre de acțiune, justificări și strategii, Africa este un continent care joacă un rol major drept „putere mondială a viitorului” (Agenda 2063). Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care tema celei de-a doua ediții a Conferinței interdisciplinare de studii africane este „Africa în lume”.

Încurajând o abordare interdisciplinară (științe politice, relații internaționale, sociologie, istorie, antropologie etc., precum și științe umaniste și arte), conferința își propune să reunească specialiști în studii africane care vor discuta despre schimbările politice recente din Africa, pe baza a două axe principale, fiecare urmată de câteva puncte posibile de reflecție: „Războiul Rece” sau ceea ce poate fi numit „Noul Război Rece” și „Postcolonialismul și schimburile din/cu Africa”.

Mai multe detalii cu privire la eveniment pot fi accesate aici.

Leave your thought here