ANUNȚURI

Campusul Global al Drepturilor Omului, din care face parte şi UB, a primit Premiul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei pentru anul 2023

Campusul Global al Drepturilor Omului, din care face parte şi UB, a primit Premiul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei pentru anul 2023

În luna decembrie 2023, Campusul Global al Drepturilor Omului (Global Campus of Human Rights – GCHR), reţeaua de 41 de universităţi europene din care face parte şi Universitatea din București, a primit Premiul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei (North-South Prize of the Council of Europe).

În motivația pentru acordarea distincției, juriul a precizat că acesta a fost oferit drept recunoaștere „a eforturilor cruciale în asigurarea unei educații accesibile de înaltă calitate și în cultivarea dialogului european și a solidarității Nord-Sud în cadrul unei comunități academice pentru a sprijini drepturile universale ale omului și valorile democratice”.

Începând cu anul 1995, Consiliul Europei acordă această distincție unor personalități și/sau organizații. Candidaţii trebuie să se fi remarcat în domeniul drepturilor omului, apărarea democraţiei, promovarea interdependenţei şi solidarităţii globale.

Prestigiosul premiu a fost acordat pe baza datelor comunicate de universităţile membre ale Reţelei GCHR privind numărul studenţilor din state care nu fac parte din Consiliul Europei şi care participă la programe de licenţă, masterat sau doctorat, precum şi ale cadrelor didactice, titulare sau asociate, care predau în aceste instituții de învățământ superior.

„Facultatea de Științe Politice a Universității din București a contribuit la acest premiu prin numărul ridicat de astfel de studenţi care participă la programele sale. Este o distincție la care au contribuit în egală măsură toţi membrii comunităţii academice ai UB”, a subliniat Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Mai multe informații despre Premiul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei pot fi consultate aici și aici.

Leave your thought here