OCTAVIAN SOFRONEA

OCTAVIAN SOFRONEA

Grad didactic și științific: Asistent universitar

CV | Octavian Sofronea

a studiat Științe Politice la Universitatea din București, de la care deține și un doctorat și unde predă în prezent, ca lector junior la Facultatea de Științe Politice. Cercetările sale se concentrează pe sport și drepturile omului, domeniu în care a publicat mai multe studii în limbile română și engleză.

Domenii de cercetare: sport și drepturile omului

Cursuri și seminarii: MRI (Agenda Globală a Cooperării Internaționale, Politica Externă a României 1878-1989, Politica Externă a României după 1989, Stagiu Practic, Teorii și Teoreticieni în Relațiile Internaționale), MSE (Agenda Globală a Cooperării Internaționale), MRI (Diplomație și Negociere Diplomatică), SPR (Guvernanță, Instituții și Organizații Internaționale, Politică Internațională. Diplomație și Afaceri Internaționale), IRES (International Politics: International Affairs and Diplomacy, Internship, Theories of International Relations), SPE (International Politics: International Affairs and Diplomacy, SSL (Politică Internațională. Diplomație și Afaceri Internaționale, Politici și Strategii de Securitate Națională, Probleme Fundamentale ale Securității Internaționale), SPF (Stage Pratique)

Publicații recente:

  • Octavian SOFRONEA (2021) – Promovarea Drepturilor Omului în cadrul Jocurilor Olimpice (Atena 1896 – Rio 2016), Institutul European, Iași.
  • Octavian SOFRONEA (2019) – „The Promotion of Human Rights at the Olympic Games: The “Samaranch Era” (Moscow 1980 – Sydney 2000)” în Analele Universității din București, Year XXI, no. 1 & 2, pp. 43-59.

Consultații:

E-mail: octavian.sofronea@fspub.unibuc.ro